Opnemen en opnieuw aanleggen kunstgras voetbalveld - Utrecht

Opnemen en opnieuw aanleggen kunstgras voetbalveld - Utrecht

In het kader van ontwikkelingen rondom Ikea moest het naastgelegen kunstgras voetbalveld van voetbalclub Faja Lobi verplaatst worden. De gemeente Utrecht wilde in het kader van duurzaamheid de bestaande mat en infill hergebruiken. Oranjewoud Sport heeft samen met de opdrachtgever, ISA Sport en J&E Sports een plan van aanpak gemaakt. Als eerste is in beeld gebracht op welke manier de rollen opgenomen moesten worden en op welke wijze de weer teruggelegd moesten worden op de nieuwe locatie. Door het opnemen treedt er snijverlies op. In overleg met ISA Sport is besloten om de achter-uitlopen, de kopse cirkels en de middencirkel op te vullen met nieuw te leveren kunstgras.

De milieuvriendelijke infill is met een speciale machine uit de mat geklopt en opgeslagen in containers. Het kunstgras is in banen van 4 meter breed gesneden, opgerold en genummerd, zodat op de nieuwe locatie gemakkelijk de rollen uitgerold kunnen worden volgens een van te voren gemaakt legplan.

Door de goede voorbereiding is het aanbrengen boven verwachting gelopen. Dankzij het legplan is er weinig kunstgras verloren gegaan. Het resultaat van deze actie is dat er een kunstgrasvoetbalveld is gerealiseerd waarvan de verenigingen nog jaren plezier van kan hebben. ISA Sport heeft de eindkeuring verzorgd en het veld voldeed direct na aanleg aan de FIFA* norm.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten
594.98